Alocațiile copiilor vor crește cu doar 10 lei la începutul anului 2022

Publicitate

Alocațiile copiilor vor fi majorate de la începutul anului viitor cu rata inflației, a decis Comisia de muncă a Camerei Deputaților. Alocațiile vor crește de la 1 ianuarie 2022 cu puțin peste 10 lei.

Președintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaților, Oana Țoiu, a estimat că alocațiile copiilor vor fi majorate cu puțin peste 10 lei.

“Următoarea majorare a alocațiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata inflație de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate la comisie nu prevede micșorarea alocațiilor, așa cum a fost menționat în parte din dezbaterile din comisie și în spațiul public.

Niciuna dintre prevederile și niciuna dintre propuneri nu se referea la micșorarea alocațiilor. Ceea ce a fost astăzi (nr. marți) adoptat în Comisia de muncă și protecție socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României și este ritmul de creștere al alocațiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflației de la 1 ianuarie”, a precizat Oana Țoiu.

Astfel, alocațiile nu se vor micșora, chiar dacă acest lucru s-a vehiculat în spațiul public în ultimele zile, a oferit asigurări președintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților.

Ultima majorare a alocațiilor s-a produs la 1 ianuarie 2021, cu 20%. Atunci, acestea au crescut până la 427 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap, respectiv 214 lei pentru copii cu vârsta între 2 și 18 ani.

La 1 iulie ar fi trebuit să aibă loc o nouă majorare de 20% însă odată cu votul de ieri al parlamentarilor, acest lucru nu se va mai întâmpla.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!