Al doilea deces cauzat de gripă în Dâmbovița. 40 de decese în toată țara, Ministerul cumpără noi doze de vaccin

Publicitate

Al doilea deces cauzat de gripă în Dâmbovița.

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani care prezenta multiple comorbidități și se afla internat în Spitalul Județean de Urgență Târgoviște din data de 9 februarie 2020.

Este al doilea deces din cauza gripei înregistrat în județul Dâmbovița în sezonul gripal 2019-2020, ambele persoane decedate prezentând însă multiple comorbidități.

La nivel national, acesta este al 40-lea caz de deces cauzat de gripă. Primul deces din cauza gripei în acest sezon s-a înregistrat în Dâmbovița, pe 18 decembrie 2019.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, numărul persoanelor imunizate în cadrul campaniei de vaccinare anti-gripală gratuită, a persoanelor cu risc mare de a contacta boala, este de 55.149 de persoane.

Ministrul demis al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat marţi că a fost demarată achiziţia pentru noi doze de vaccin împotriva gripei sezoniere, în contextul în care cele 1,6 milioane de doze comandate pentru acest sezon au fost distribuite medicilor, în totalitate, pentru imunizarea populaţiei, noile vaccinuri urmând să fie disponibile în două-trei săptămâni.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!