Administratorul unei farmacii din Dâmbovița, reținut pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Publicitate

Ionuț Parghel

Un bărbat din Dâmbovița, administrator al unei famarcii, a fost reținut de polițiști pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

În vârstă de 33 de ani, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Prejudiciul calculat de anchetatori depășește un milion de lei. Astăzi, administratotul faramaciei va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița pentru dispunerea unei măsuri preventive.

“La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 33 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Mâine, 21 februarie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, începând cu anul 2015, în calitate de administrator al unei societăti comerciale cu obiect de activitate comercializarea de produse farmaceutice, bărbatul ar fi înregistrat cheltuieli fictive.

De asemenea, acesta nu ar fi înregistrat în contabilitate toate veniturile obținute.

Ulterior, ar fi transferat veniturile obținute către mai multe societăți comerciale controlate.

Prejudiciul cauzat este estimat la 1.018.374 de lei”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!