ACTIVITĂȚI INEDITE ÎN PROIECTE ERASMUS+

Publicitate

În prezent, la Școala Gimnazială “Smaranda Gheorghiu” din Târgoviște, se află in derulare proiectul “My country, my family and my community” 2018-1-UK01-KA229-048248_3,, in cadrul programului Erasmus +, cu finantare in valoare totala de 15.104 euro. UK (Wales), Yasgol Maesglas, Greenfield este coordonator în acest proiect alături de România și de Ysgol Maes Hyfryd, Flint (UK). Perioada inițială de desfășurare a proiectului a fost 01.09.2018 – 31.08.2020, dar din cauza pandemiei perioada a fost prelungită cu încă un an, până la 31.08.2021, activitățile ce presupuneau prezența fizică urmând a se desfășura online.

Un exemplu de activitate online a constat dintr-un schimb de materiale între elevii români si cei de  la școlile din Tara Galilor, privind tradițiile si obiceiurile de Crăciun și Anul Nou din cele două țări. Au fost implicați toți elevii Școlilor Gimnaziale Smaranda Gheorghiu și Grigore Alexandrescu, au fost prezentate tradiții si obiceiuri de Crăciun și Anul Nou din Țara Galilor, feluri de mâncare tradiționale, activități inedite desfășurate de copii în aceasta perioadă a anului. Elevii români au putut să facă astfel o comparație cu obiceiurile si tradițiile din România. Activitatea a reprezentat un prilej de îmbogățire culturală pentru toți elevii participanți, care au constatat încântați că, în ciuda diferențelor, există unele obiceiuri asemănătoare între cele două țări.

De asemenea, profesorii de la școala coordonatoare din Țara Galilor au recomandat anumite site-uri educaționale de unde elevii români s-au putut informa despre istoria, civilizația, legendele din Țara Galilor sau au găsit activități interesante, jocuri, cu ajutorul cărora elevii și-au perfecționat atât cunoștințele de limbă engleză, cât și pe cele de informatică și TIC. Am învățat să lucrăm cu bookreator upp. Activitatea s-a desfășurat la toate clasele, toți elevii școlii avand astfel posibilitatea să afle despre cele mai recente activități din cadrul proiectului. Altă activitate a fost prezentarea unor personalități ilustre din domeniul științei, sportului, artelor. Elevii români au luat cunoștință cu formații de muzică preferată de tinerii galezi. Proiectul a adus schimbări în bine atmosferei școlare. Mulțumim pe această cale coordonatorului proiectului, ISJ DB, profesorilor școlii, elevilor și părinților.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!