A plouat cu amenzi și permise suspendate! Razie rutieră în Dâmbovița

Publicitate

În cadrul unei razii organizate la nivelul județului Dâmbovița, polițiștii de la rutieră au constatat 10 infracțiuni și au aplicat 607 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, polițiștii au reținut 34 de permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Razia a vizat întregul județ pentru depistarea și a avut ca scop depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.

Valoarea celor 607 sancțiuni contravenționale se ridică la 148.160 de lei. Din totalul acestora, 598 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

150 de conducători auto au fost amendați pentru încălcarea regimului legal de viteză, 186 pentru neportul centurii de siguranță, 36 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil și 7 pentru defecțiuni tehnice la autovehicule.

Alți 15 șoferi au fost sancționați contravențional pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor. Față de aceștia a fost dispusă și măsura reținerii permisului de conducere.

Totodată, 60 de conducători auto au fost amendați pentru nerespectarea regulilor privind circulația pe mai multe benzi.

Alte 53 de amenzi au fost aplicate pentru abaterile comise de bicicliști, căruțași și pietoni.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 34 de permise de conducere, dintre care 2 pentru depășiri neregulamentare și 11 pentru încălcarea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

Totodată, au retras 3 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!