40 de turiști au fost ajutați de jandarmii montani de la Postul Peștera. Nu au mai putut continua drumul din cauza gheții

Publicitate

Ionuț Parghel

Jandarmii montani dâmbovițeni au dat o mână de ajutor, astăzi, la 40 de turiști din județele Prahova, Brașov, Constanța, dar și municipiul București aflați în dificultate în Munții Bucegi.

Potrivit unei informări IJJ Dâmbovița, turiștii se deplasau cu 20 de mașini pe Drumul Județean 714, iar în zona Plaiul Mircei nu au mai putut continua drumul din cauza gheții de pe carosabil.

“Jandarmii montani de la Postul Peștera, salvamontiștii și poliția pentru platoul Padina au acționat în urma unui apel la 112, pentru sprijinirea și îndrumarea mai multor turiști aflați în dificultate în Munții Bucegi.

Cei 40 de turiști din județele Prahova, Brașov, Constanța și mun. București se deplasau cu cele 20 de autoturisme pe ambele sensuri de mers de pe DJ 714, iar în zona Plaiul Mircei nu au mai putut continua drumul din cauza gheții formate pe carosabil.

La fața locului au venit lucrători ai LDP și au dat cu material antiderapant, traficul fiind eliberat. Acțiunea s-a încheiat după 1 oră”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!