4.500 de români s-au infectat cu Covid-19 după vaccinare! Valeriu Gheorghiță atrage atenția asupra necesității respectării regulilor!

Publicitate

Conform noilor date, Valeriu Gheorghiță atrage atenția asupra necesității respectării regulilor impuse în pandemie, mai ales pentru că au fost înregistrate 4000 de persoane infectate după prima doză de vaccin și altele 446 după a doua doză de vaccin.

De asemenea, datele arată că în perioada decembrie 2020 – februarie 2021, 3 969 români au fost testați pozitiv cu Coronavirus, deși primiseră deja prima doză de vaccin.

Valeriu Gheorghiță explică procesul prin care s-a putut ajunge în această situație, așadar: respectivele persoane au contactat virusul în momentul în care anticorpii nu erau fixați în organism, întrucât acestea au prezentat simptomatologie după o medie de 7 zile, scrie Antena3.ro.

În privința celor 446 români diagnosticați cu Covid-19 după a doua doză de vaccin, în perioada 17 ianuarie – 21 februarie, Valeriu Gheorghiță menționează că media de raportare a infecției este de 4 zile, în condițiile în care efectul total al imunizării apare după aproximativ 7-10-14 zile, în funcție de tipologia vaccinului, conform Antena3.ro.

Așadar, având în vedere această situație, regulile pe care le impune pandemia nu trebuie ignorate, din contră, respectate la aproape același nivel, pentru a menține siguranța populației, chiar și în cadrul unui intense campanii de vaccinare.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!