3 platforme ecommerce pe care poți crea un magazin online gratuit

Sursă foto: pexels.com
Publicitate

Pandemia a lovit în plin mediul de afaceri, mai ales magazinele mici, offline. Comerțul online a luat amploare, cifrele din ultima vreme întăresc această idee, și este tot mai evident că acesta este viitorul. În pandemie, clienții s-au mutat online, iar în ciuda situației economice, multe magazine online au înregistrat vânzări mai mari decât de obicei.

În cazul în care nu ai un buget pentru a apela la o agenție de web design, poți opta să îți creezi singur magazinul online. Iată mai jos 3 platforme pe care poți deschide un magazin online gratuit.

Woocommerce

Woocommerce este cea mai populară platformă de ecommerce din lume. Este o soluție complet gratuită. Ai nevoie de domeniu și un pachet de găzduire, iar apoi trebuie să instalezi WordPress și plugin-ul Woocommerce. În cazul în care nu ai pretenții foarte mari, poți instala o temă gratuită. Un mare avantaj al acestei platforme este că găsești sute de teme și plugin-uri gratuite. Poți vinde atât produse fizice, cât și produse digitale care pot fi descărcate precum și abonamente.

Opencart

Spre diferență de Woocommerce, care este un plugin al WordPress-ului, Opencart este o platformă de ecommerce dedicată. Conține toate elementele de bază pentru funcționarea unui magazin online. Se instalează ușor și are o interfață intruitivă, care te ajută să îți creezi rapid magazinul online.

Prestashop

Prestashop este o altă platformă pe care poți crea un magazin online gratuit. Este folosită de peste 250.000 de site-uri de ecommerce din întreaga lume. Este customizabilă, ceea ce reprezintă un mare plus. Este nevoie însă de ceva cunoștințe tehnice pentru instalare, setare și customizare.

Care este platforma ecommerce potrivită pentru tine?

Deci care este cea mai bună platformă ecommerce pentru tine? Depinde ce cauți, ce cunoștințe tehnice ai și cât de mult vrei să scalezi în timp. Cea mai bună platformă pentru începători este Woocommerce.

Dacă ai nevoie însă de servicii profesionale de creare magazin online sau site web de prezentare, poți apela la o agenție de web design.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!