280 de copii se întorc într-o clădire modernă. Proiectul de peste 2 milioane lei de la Grădinița nr. 13 Târgoviște s-a încheiat

Publicitate

Lucrări încheiate la încă o unitate de învățământ din Târgoviște.

După zeci de ani în care nu a mai fost modernizată, Grădinița nr. 13 din Micro VI Târgoviște a fost reabilitată și dotată în cadrul unui proiect demarat pe 6 februarie 2019 și derulat cu fonduri din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Joi, 16 ianuarie, investiția a fost inaugurată în prezența conducerii Primăriei Târgoviște. 280 de copii s-au întors într-o unitate modernă care nu mai suportase lucrări importante de peste patru decenii.

Investiția a presupus modernizări și intervenții deosebit de complexe: izolarea termică integrală a imobilului și înlocuirea tâmplăriei existente; înlocuirea acoperișului; montarea unui sistem nou de captare și scurgere a apelor pluviale (jgheaburi și burlane) și a sistemului parazăpadă pe toate apele invelitoarei; refacerea trotuarului de protecție perimetral; refacerea finisajelor interioare; înlocuirea pardoselilor existente cu plăci ceramice antiderapante și parchet stratificat de trafic intens (în sălile de clasa), placarea zonei de subsol cu plăci ceramice antiderapante.

Pentru confortul celor mici și al cadrelor didactice, instalația de încălzire a fost modernizată și au fost înlocuite corpurile de iluminat. De asemenea, platformele exterioare au fost placate cu plăci ceramice antiderapante, a fost montată o scară exterioară de evacuare.

Unitatea preșcolară beneficiază acum și de un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, de o platformă din beton cu rampă pentru persoane cu dizabilități la cele două accese principale în clădire.

Primarul Cristian Stan a precizat că valoarea contractului a fost de 2.654.489,85 lei.

Durata maximă de execuție de 12 luni a fost devansată cu câteva săptămâni.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!