18 turiști din Botoșani au rămas blocați cu autocarul în Munții Bucegi. Intervenție de urgență a jandarmilor montani

Publicitate

Ionuț Parghel

18 turiști botoșăneni, rămași blocați cu autocarul în Munții Bucegi, au fost salvați în noaptea de joi spre vineri de jandarmii montani din Dâmbovița.

Aceștia au rămas blocați în zona Table, pe drumul județean 714 Moroeni-Peștera, după ce autocarul cu care se deplasau a derapat, din cauza gheții formate pe carosabil.

În sprijinul turiștilor au intervenit jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera.

“În noaptea de 27/28 februarie a.c., în urma unui apel pe 112 jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera au acționat pentru sprijinirea mai multor persoane aflate în dificultate în Munții Bucegi.

Cei 18 turiști cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani din județul Botoșani se deplasau cu un autocar pe DJ 714 Moroeni – Peștera. La un moment dat, în zona Table autovehiculul a derapat și a rămas blocat pe marginea drumului din cauza gheții formate pe carosabil.

Jandarmii montani au intervenit pentru sprijinirea turiștilor și i-au transportat în condiții de siguranță până la un loc de cazare din zona Peștera.

La fața locului au venit și lucrători ai societății LDP Dâmbovița și au deblocat autocarul cu ajutorul unui buldoexcavator. Acțiunea s-a încheiat după aproximativ 4 ore, iar în prezent turiștii sunt în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!