168 de dâmbovițeni vor începe cursuri de recalificare profesională. Ce meserii se caută

Publicitate

151 programe de formare profesională vor începe în luna august 2019, la nivel national. Dâmbovița este din nou în topul județelor în ceea ce privește numărul de solicitări pentru astfel de cursuri de recalificare.

În toată țara, 2.467 persoane vor participa la cursurile gratuite organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în luna august.

Judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (224 persoane), Dolj (196 persoane), Bucureşti (196 persoane), Dâmboviţa (168 persoane), Galaţi (112 persoane).

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: bucătar – 153 persoane; agent de securitate – 143 persoane; competenţe cheie – comunicare în limba română (competenţe de bază în matematică) 140 persoane; operator introducere validare si prelucrare date – 132 persoane; inspector (referent) resurse umane – 104 persoane; ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie publică – 104 persoane; lucrător în comerţ – 85 persoane; sudor electric – 84 persoane; frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist – 81 persoane; comunicare în limba engleză – 77 persoane.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea ‘Persoane fizice/Cursuri de formare profesională’.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!