16 incendii la gospodăriile populației într-o săptămână. Recomandările pompierilor dâmbovițeni pentru a se evita astfel de nenorociri

Publicitate

Nu mai puțin de 16 incendii la gospodăriile populației, într-o singură săptămână!

Acesta este bilanțul negru al săptămânii recent încheiate, 23-29 decembrie. Pe lângă pagubele materiale, din păcate au existat și victime: la Titu, o persoană a suferit arsuri e gradul I la față și la membrele inferioare, la Ludești, o bătrână de 67 de ani a fost găsită carbonizată de pompieri.

În total, pompierii au intervenit în aceste 7 zile la 37 de evenimente: cele 16 incendii menționate, 13 acţiuni pentru asigurare zonă, 3 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (3 salvări de animale, o deblocare de ușă, salvare persoane rămase blocate cu autoturismul în zona montană).

Și echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 246 cazuri medicale.

Pentru a se evita aceste situații nedorite, care pot avea urmări tragice și care se produc în general în sezonul rece, pompierii avertizează ca, înainte de a părăsi spaţiul comercial, biroul sau locuinţa, verificaţi instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu gaze şi mijloacele de încălzire, asigurându-vă că: nu aţi uitat mijloace de încălzire electrice sau alţi consumatori electrici sub tensiune; aţi oprit alimentarea cu gaze a sobelor sau a aparatelor de gătit; aţi stins focul în sobele alimentate cu combustibil solid/gazos.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!