1 Decembrie este despre români care au ales România și Târgoviștea… Trei tinere diferite, cu aceeași pasiune pornită din tradiție și autenticitate

Publicitate

Cine e România? Când să ne întrebăm asta, dacă nu astăzi, 1 Decembrie, de Ziua Națională a țării în care trăim și în care am ales să rămânem sau să ne întoarcem, chiar dacă ea, țara asta, prin noi, românii ei de aici (dar și de pretutindeni), încă încearcă să afle cine este, pe ce cale să o ia, cum să îi fie mai bine…

Poate astăzi mai mult ca oricând este interesant să vorbim despre românii care se străduiesc, zi de zi, ceas de ceas, să facă din țara asta ”ACASĂ”, un loc pe care îl iubești și respecți, indiferent de greutăți.

Poate astăzi mai mult ca oricând să ne gândim că, doar uniți, cu mâinile, mintea și priceperea fiecăruia, vom face aici acel special ”ACASĂ”…

Dar ce mai este ”ACASĂ” în toată diversitatea ce ne înconjoară?

”ACASĂ” înseamnă, credem, în primul rând, oamenii, cei dragi și harnici, cei buni și nobili, cei care  ”țin CASA”, cum se spune la noi.

Dorim să vorbim astăzi despre inițiativă și tradiție, despre curajul de a deschide noi uși, de a găsi noi idei, de a redescoperi România și a încerca să trăiești cât mai frumos ACASĂ, muncind și luptându-te, uneori chiar și cu morile de vânt, dar trăind ACASĂ.

Vorbim despre trei tinere care au ales (sau reales) nu numai România, ci și Târgoviștea… Au ales să facă din ACASĂ un mod de viață, un mod de a trăi aici, în greutățile economice curente, folosindu-se de talent și hărnicie, promovând ceea ce are România frumos prin confecționarea de obiecte artizanale.

Din mâinile lor talentate ies cusături, gherghefuri, decorațiuni, aranjamente… – care, așezate  pe perete sau într-un colț de masă, ACASĂ, îți amintesc de România și de românii ei care se zbat și care se încăpățânează să creadă cu tărie că ACASĂ trebuie să rămână ACASĂ și că fiecare, de unde e, cu pasiune pentru ce face el și cu respect pentru ce face celălalt, va reuși să găsească drumul cel bun și frumos pentru țara asta.

* ”Caută să păstrezi în tine lucrurile care te fac cu adevărat Autentic. Autentic este o poveste cusută cu ac și ață, împletită cu flori uscate și transpusă în mici cadouri de oferit celor dragi. Au pornit combinând pasiunea Gabrielei pentru folclor și lucruri create manual, cu dragostea Theodorei pentru flori și decor. Își doresc ca prin fiecare element creat manual să ducă povestea Autentic, cât mai departe”, este, pe scurt, povestea Autentic, în spatele căreia cele două tinere au ales nu numai România, ci au ales și Târgoviștea, deși nu sunt de fel din orașul nostru, însă doresc ca visul lor să ajungă și aici…

* ”Fericirea vine și din lucruri mărunte! Bucură un suflet drag dăruind din inimă ceva simplu, dar plin de culoare, lumină! Ornamente handmade meșteșugite cu multă pasiune”, este, tot pe scurt, o altă poveste, scrisă de Ana-Maria, tot la Târgoviște.

Trei tinere diferite, dar cu aceleași visuri, trei perechi de mâini harnice din care ies produse lucrate manual (deși acum este la modă ”handmade”), produse care vă vor aminti mereu că România e ACASĂ, iar tradiția și autenticul nu trebuie lăsate în uitare,  pentru că tocmai asta este identitatea noastră.

”România nu a fost pentru noi o  opțiune atunci când ne-am născut aici. Însă acum tot ce avem este aici: fundamentul nostru, trăirile, gândurile, sentimentele și simțurile. Pentru noi este mai mult decât a spune ACASĂ. Este o decizia de a fi AICI și ne dorim să ducem cât mai departe lucrurile autentice care ne-au rămas din folclor si tradiții. Prin muncă, pasiune, răbdare și perseverență știm că ne vom obține un loc al nostru, chiar aici, acasă. Susținem prin lucrurile mici pe care le producem o țară care dorim sa ne facă mai Autentici, buni și împliniți! La mulți ani! Îți dorim un 1 Decembrie Fericit!”, este mesajul AUTENTIC al Gabrielei și al Teodorei, completat de mesajul Anei-Maria: ”Bucură un suflet drag dăruind din inimă ceva simplu dar plin de culoare, lumină”.

Poate cărarea cea bună ar fi mai repede găsită, dacă atunci când ne gândim ACASĂ, am susține cu tărie, cum poate fiecare, cumpărând, promovând sau povestind mai departe despre micile obiecte de artă tradițională ce ies din mâini care trudesc ACASĂ și pentru ACASĂ.

Pentru orice detalii doriți, puteți accesa linkurile:

https://www.facebook.com/autenticmadeinro

https://www.facebook.com/anamaria.trofimov

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!