Nouă alertă meteo: Cod galben de furtună și grindină în mai multe localități din nordul și de pe Valea Dâmboviței

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nou informare de vreme rea. Potrivit ANM, în intervalul 2 iunie, ora 10.00 – 3 iunie,,  ora 08.00, în sudul, sud-estul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade de instabilitate aatmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijeli. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp, îndeosebi în estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei.

De asemenea, astăzi, a fost emis cod galben de furtună și grindină în zona nordică a județului Dâmbovița. Localitățile dâmbovițene vizate de vreme rea sunt Fieni, Voinești, Moroeni, Buciumeni, Runcu, Pietroșița, Cândești, Văleni-Dâmbovița, Vulcana-Băi, Malu cu Flori, Pietrari, Bărbulețu, Moțăieni, Pucheni și Râu-Alb.

Astfel,  în zona nordică a județului se vor semnala local – grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice frecvente, dar și fenomene asociate, precum intenificări de scurtă durată ale vântului, averse care vor cumula 15…29 l/mp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!