Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită și la Târgoviște

Publicitate

Astăzi, întreaga țară sărbătorește 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. La 24 ianuarie 1859 s-au pus, pentru prima dată, bazele unui stat național unitar român, prin unirea Moldovei cu Țara Românească și alegerea ca domnitor a lui Alexandru Ioan Cuza, în ambele principate.

Cu această ocazie și în municipiul Târgoviște a fost sărbătorită Mica Unire pentru a fi marcată importanța acestei zile. Programul dedicat manifestărilor s-a desfășurat în Piața “Mihai Viteazul” de pe Platoul Casei Sindicatelor, iar sărbătoarea marcată nu a fost una cu prea mult fast.

Evenimentul a durat mai puțin de o oră, iar după alocuțiiunile rostite de prefectul Dâmboviței, primarul Târgoviștei, președintele CJ Dâmbovița și vicarul eparhial al Ahiepiscopiei Târgoviște au urmat defilarea gărzii de onoare și tradiționala Horă a Unirii, la care a luat parte majoritatea participanților.

Evenimentul a luat sfârșit cu un scurt program artistic susținut de orchestra populară Chindia, a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!