Ziua pompierilor, marcată la ISU Dâmbovița. Tot astăzi, Ziua Porților Deschise în toate subunitățile din județ

Publicitate

Anual, la data de 13 septembrie este marcată Ziua pompierilor, pentru aducerea în planul public a eroismului pompierilor militari, în bătălia din Dealul Spirii împotriva forţelor otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848.

Actul eroic de la 13 septembrie 1848 reprezintă una dintre cele mai importante date din istoria armei pompierilor. Este celebrată drept Ziua pompierilor, fiind marcată prin Hotărârea de Guvern nr. 492/1997.

La sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița a fost marcată această zi, moment la care au participat autorități județene și locale.

„Astăzi, de Ziua Pompierilor din România, mulțumesc Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” Dâmbovița, echipajelor de pompieri de aici, salvatorilor și paramedicilor, dar și pompierilor voluntari din tot județul Dâmbovița, pentru curajul și devotamentul de care dau dovadă în fiecare zi.

Fără ei situațiile de urgență ar fi și mai dificil de gestionat, iar consecințele ar fi mult mai grele. Le mulțumesc pentru sacrificiul, curajul și efortul lor neobosit de a fi mereu acolo unde oamenii au nevoie.

Totodată, sunt de apreciat tinerii care realizează cât de important este să știi să acționezi în situații de urgență. Faptul că se pregătesc intens și, mai mult, sunt câștigători ai concursurilor de protecție civilă nu poate decât să ne bucure. Ei vor fi viitorii salvatori! Felicitări vouă și profesorilor care vă îndrumă.

În încheiere, le doresc tuturor pompierilor mult succes și sănătate! Să reveniți cu bine de fiecare dată din misiunile voastre!”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

Și prefectul Claudia Gilia a transmis: „Dragi salvatori, vă transmit, astăzi, de Ziua Pompierilor din România, un mesaj de apreciere profundă pentru munca impresionantă și pentru devotamentul pe care îl puneți în slujba comunității.

Cu toții am văzut că, la greu, sunteți în prima linie, riscându-vă, de cele mai multe ori, viețile. Mă înclin în fața curajului, devotamentului, disciplinei și a efortului pe care îl depuneți zi de zi.

Toate acestea vă caracterizează și merită recunoștința mea și admirația neîngrădită pe care v-o port.

În pofida numeroaselor situații de urgență în care trebuie să interveniți, cu devotamentul pe care îl manifestați față de comunitate, sunteți acolo pentru oameni, în fiecare zi, inclusiv în zilele de sărbătoare și weekend-uri.

Sunteți eroii de serviciu care se dedică misiunilor încredințate. Vă mulțumesc, cu gratitudine, pentru eforturile neîntrerupte, pentru dăruirea, onestitatea, profesionalismul de care dați dovadă în fiecare misiune.

În numele Instituției Prefectului, care se bucură de o colaborare excepțională cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I”, vă felicit, mărturisindu-vă, totodată, că, oricât de bizar ar suna, îmi doresc să aud cât se poate de rar sirenele mașinilor de pompieri! Sănătate și putere de muncă!”

Tot astăzi, până la ora 18.00, în toate subunităţile Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmboviţa (Detaşamentul Târgovişte, Garda Voineşti, Detaşamentul Pucioasa, Garda Fieni, Detaşamentul Moreni, Garda Corneşti, Detaşamentul Titu, Garda Răcari, Garda Potlogi, Detaşamentul Găeşti, Garda Vişina), va fi organizată „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”. Toți cei care doresc pot vizita aceste subunităţi de intervenţie, unde vor vedea tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţii.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!