Ziua Națională cu vreme rece în toată țara. Cod galben în zona montană din Dâmbovița

Publicitate

După o toamnă prelungită, vreme deosebit de rece chiar din debutul lunii decembrie! Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Ziua Națională a României și au emis o informare meteo și două avertizări meteo cod galben și cod portocaliu de vânt și ninsori.

Astfel, între 30 noiembrie și 1 decembrie seara, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ. În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare. La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Pe de altă parte, în același interval de timp, este valabil un cod galben de intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75…85 km/h și va ninge viscolit.

Nordul montan al județului Dâmbovița intră sub acest cod galben.

Codul portocaliu este valabil doar pentru ziua de 30 noiembrie în zona de litoral a județului Constanța.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!