Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. ”Ele au nevoie de integrarea în colectivitate mai mult decât orice fel de tratament!” – DGASPC Dâmbovița

Publicitate

3 decembrie este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități!

Milioane de persoane la nivel mondial se confruntă cu această situație, dar puțini dintre cei din societate știu că de fapt dizabilitatea nu înseamnă o viață anormală, singurătate sau respingere, dizabilitatea înseamnă o viață adaptată, socializare, prietenie, distracție și chiar o mai mare putere de empatie față de cei din jur, înseamnă răbdare și toleranță!

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, din păcate, dizabilitățile nu sunt doar înnăscute, ci și dobândite pe parcursul vieții, în urma unor situații mai puțin fericite, astfel că și cei fără probleme fizice sau mintale trebuie să se adapteze să trăiască alături de cei care au nevoie de sprijin. ”Toleranța este cuvântul cheie în relațiile dintre oamenii din toate categoriile, iar persoanele cu dizabilități au nevoie de integrarea în colectivitate mai mult decât orice fel de tratament!”, spun reprezentanții DGASPC.

Conform statisticilor, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, în luna noiembrie 2020, erau înregistrați 17880 de adulți cu dizabilități și 1629 copii cu dizabilități, iar în noiembrie 2021, sunt înregistrați 18248 adulți cu dizabilități și 1707 copii cu dizabilități.

Numărul persoanelor cu dizabilități neinstituționalizate este în continuă creștere și din cauza modificărilor legislative privind condițiile de încadrare în grad de handicap, la care s-au adăugat și alte afecțiuni considerate dizabilități. În prezent, în centrele rezidențiale din subordinea instituției sunt găzduiți și îngrijiți 256 de adulți cu dizabilități și 70 de copii cu dizabilități.

Persoanele cu dizabilități au nevoie de tot sprijinul și înțelegerea celor din jur și nu trebuie să uităm că pot fi la fel de activi și eficienți ca cei fără dizabilități. Este firesc, uman și moral să le acordăm șansa de a ne fi colegi de școală sau de serviciu, prieteni și chiar familie! Mai mult decât atât, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița atrage atenția că singura dizabilitate a oamenilor este reprezentată de incapacitatea de a simți iubire față de semeni

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!