Ziua Eroilor Neamului, celebrată și în localitatea Pucheni | FOTO + VIDEO

????????????????????????????????????
Publicitate

Ionuț Parghel
Eveniment important, ieri de sărbătoarea Înălțării Domnului, în localitatea dâmbovițeană Pucheni! Asociația Națională Cultul Eroilor –subfiliala comunei Puheni, în colaborare cu Consiliul Local Pucheni și Școala Gimnazială “Nicolae Vlad” Pucheni au celebrat Ziua Eroilor prin ceremonii religioase, depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor localnici căzuți la datorie, de-alungul timpului, pe câmpurile de luptă.

Programul activităților a fost unul stufos, iar pe lângă cele de mai sus a mai cuprins, după intonarea Imnului României, alocuțiuni rostite de primarul localității, Ilie Manea, dar și de elevi ai școlii din localitate, înmânarea drapelului Cultul Eroilor către Școala “Nicolae Vlad” Pucheni, de către Ionel Preda, colonel în rezervă, către Cătălin Chițulescu (profesor al școlii de istorie și geografie), program artistic realizat de elevii școlii din localitate, unde toți școlarii au purtat costume naționale, dar și un parastas dedicat eroilor.

Cei care au depus coroane la monumentele eroilor au fost reprezentații Primăriei și ai Consiliului Local Pucheni, Școlii Generale “Nicolae Vlad” Pucheni, Asociației Naționale Cultul Eroilor – subfiliala comunei Pucheni și sponsorii care au dorit să fie alături cu acest prilej. La frumosul eveniment cultural și religios au participat sute de oameni, care au urmărit cu mare atenție activitățile din cadrul evenimentului, dar mai ales programul artistic realizat de școlarii din localitate.

De asemenea, la eveniment au ajuns reprezentanții instituțiilor din localitate, iar una dintre suprize a fost apariția Andreei Părăluță, portarul echipei naționale de fotbal feminin a României și al echipei spaniole Levante.

Foto și video: Gabriel Cotovelea și Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!