În fiecare an, la 26 iunie, este marcată Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.
Potrivit Articolului 12 din Constituţia României din 2003, drapelul este unul din simbolurile noastre naţionale, alături de stemă, sigiliu, imnul “Deşteaptă-te române” şi Ziua Naţională 1 Decembrie. Constituţia stabileşte, prin acelaşi articol, că “drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu”.
Românii s-au identificat de sute de ani cu cele trei culori, care se regăsesc în blazoanele, în stindardele și în multe alte elemente simbolice ale domnitorilor medievali. Alături de Stemă şi Imn, Drapelul este parte a identităţii noastre naţionale. „Steagul e totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României,” spunea Alexandru Ioan Cuza la 1 septembrie 1863, la ceremonia de înmânare a primelor steaguri militare unităților armatei române.
Cu această ocazie, Biblioteca Orășenească Titu și Casa de Cultură Titu în parteneriat cu „Centrul de îngrijire de zi pentru copiii aflați în situații de risc”, au marcat Ziua Națională a Drapelului, ajunsă la a IX-a ediție.
Evenimentul s-a desfășurat la„ Centrul de îngrijire de zi pentru copiii aflați în situații de risc” – sub coordonarea doamnei Aurora Gheorghe, în prezența doamnei prof. Gabriela Chițu – viceprimarul în funcție al orașului Titu și a reprezentanților Compartimentului Cultură – Sport: Mihai Florescu – șef serviciu cultură – sport, doamnele referent cultural :Gheorghița Sandu și Irinel Dincă.
Să prețuim prin credință și dragoste ceea ce înaintașii noștri au scris cu sânge în Cartea Neamului Românesc!
La mulți ani, România!
La mulți ani, dragi români!