Ziua de vineri a fost una “fierbinte” pentru pompierii dâmbovițeni! Au acționat pentru lichidarea a peste 10 incendii de vegetație uscată

Publicitate

Ziua de vineri a fost una extrem de grea pentru pompierii dâmbovițeni! Aceștia au intervenit, ieri, pentru stingerea a numai puțin de 12 incendii de vegetație uscată, izbucnite pe raza județului Dâmbovița

Pentru lichidarea unor astfel de incendii, pompierii militari au acționat pe raza localităților Tătărani (Căprioru), Cobia (Crăciunești), Gura Foii (Bumbuia), Malu cu Flori, Cornești, Glodeni, Bâldana, Bungetu, Vișina, Mătăsaru, Bălteni și Târgoviște (cartierul Vlad Țepeș).

Totodată, în zilele de joi și miercuri, pompierii au lichidat alte 11 incendii de acest fel pe raza județului, în diferite localități.

În operațiunile de stingere au fost implicați numeroși pompieri, care a au muncit pentru stoparea arderilor extinse pe zeci de hectare de teren.

După zecile de incendii izbucnite în această săptămână, pompierii roagă cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol cuturile agricole, pădurile ori locuințele din imediata vecinătate, dar și participanții la trafic de pe drumurile naționale și județene aflate în apropierea lor.

Salvatorii atrag atenția cetățenilor că, potrivit legislației în vigoare privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se acționează cu amendă.

De asemenea, locațiile suprafețelor agricole afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, pentru verificare și impunerea măsurilor privind modul de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe ternul arabil și la arderea pajiștilor permanente.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!