Ziua comunei Nucet nu va fi sărbătorită în acest an din cauza pandemiei! Pelerinaj cu restricții la mănăstirea din localitate, de Izvorul Tămăduirii. Mesajul Luisei Bărboiu, primarul comunei

Publicitate

Pandemia de coronavirus a produs mari schimbări în ceea ce privește sărbătorirea comunei Nucet. Din cauza restricțiilor, majoritatea activităților cu privire la acest eveniment au fost oprite.

În schimb, manifestările religioase specifice sărbătorii Izvorul Tămăduirii se vor desfășura și în acest an la mănăstirea din localitate.În condițiile existente, pelerinajul la mănăstirea din localitatea va fi cu restricții. Potrivit autorităților locale, la Mănăstirea Nucet vor avea loc Sfânta Liturghie și sfințirea apei sau Aghiasma mică, la “Fântâna de leac” din comună.

“Cu ocazia marii sărbători creștin-ortodoxe Izvorul Tămăduirii, totodată Ziua Comunei Nucet, transmit locuitorilor gânduri de aleasă prețuire, sănătate, liniște și speranță că ne vom reîntoarce la viețile normale.

Din cauza pandemiei de COVID-19 și a măsurilor sanitare impuse, Ziua comunei Nucet nu va putea fi sărbătorită anul acesta fizic, însă în sufletele nucetenilor ea va fi marcată cu siguranță prin gânduri alese și respect pentru comunitate.

Totuși, există o veste bună: anul acesta va fi oficiată Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Nucet, cu oczazai sărbătorii Izvorul Tămăduirii, hramul sfântului așezământ. Va avea loc și sfințirea apei sau Aghiasma mică, la locul intitulat “Fântâna de leac”.

Chiar dacă vremurile nnu ne vor permite să sărbătorim față în față Ziua comunei Nucet, sunt cu sufletul  și gândul alături de toți locuitorii!

La mulți ani, Nucet, la mulți ani, nucetenilor mei!”, a transmis Luisa Bărboiu, primarul comunei Nucet.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!