În zilele următoare încep plățile către personalul medical din centrele de vaccinare. În Dâmbovița, 14 centre funcționale

Publicitate

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări astăzi că Ministerul Sănătăţii va face în următoarele zile plăţile aferente către personalul medical care-şi desfăşoară activitatea în centrele de vaccinare anti-COVID-19, recunoscând că ministerul ”a întârziat nepermis de mult”.

Anunțul vine și pe fondul unor informări la nivel național potrivit cărora mai mulţi medici şi asistente au avertizat că nu se vor mai prezenta în centrele de vaccinare anti-COVID-19 de la 1 aprilie, întrucât nu au fost plătiţi pentru aceste servicii .

Vă reamintim că în Dâmbovița sunt 14 centre de vaccinare, 5 centre în unitățile spitalicești și 9 centre comunitare de vaccinare (”Arlechino”, ”Împreună vom reuși” Târgoviște, Răcari, Aninoasa, Cornești, Corbii Mari, Centrul Comandamentul Bazei 1 Logistica teritorială, Băleni, Răzvad).

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, numărul persoanelor vaccinate în ziua precedentă, 15 martie 2021, este de 653 cu prima doză și 100 cu a doua doză, în total 753.

Numărul persoanelor vaccinate în Dâmbovița, în total de la debutul campaniei de vaccinare ( 4 ianuarie – 15 martie 2021) este de 29.380 (cu o singură doză: 16.184 și complet 13.196).

Pe de altă parte, Prefectura informează că, începând cu data de 15 martie, s-au deschis listele de așteptare pentru toate cele 14 centre de vaccinare active în județul nostru, fiind înscrise peste 9500 persoane la acest moment. Înscrierea se poate face online, pe platforma de programare cât și la numărul unic, pus la dispoziție cetățenilor la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, în colaborare cu personal din cadrul MApN:  021/ 414 44 45, care poate fi apelat din toate reţelele de telefonie mobilă şi este operabil 24 de ore din 24.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!