Zilele Cetății Târgoviște: Târgul Meșterilor populari a ajuns la ediția a XXI-a

Publicitate

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, susține și promovează, și anul acesta, arta tradițională românească, prin organizarea Târgului Meșterilor Populari, ediția a XXI-a. Meșterii populari, veniți din zone etnofolclorice variate, expun zilele acestea, în cadrul sărbătorii “Zilele Județului”, obiecte tradiționale realizate cu migală și cu drag de a pune în valoare inestimabila moștenire a artei tradiționale românești, păstrată și transmisă din generație în generație.

În cadrul amplelor manifestări ce fac parte din sărbătoarea „Zilele Cetății”, în perioada 8-10 septembrie 2023, Parcul Chindia din Târgoviște va găzdui Târgul Meșterilor Populari, eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște.

Și în acest an, au fost invitați o serie de meșteri populari care ilustrează meșteșuguri tradiționale cât mai variate: spectaculoasa ceramică de Korund, pielărie, țesături, bijuterii, icoane pe sticlă, fier forjat, lemn și obiecte de cult etc. din zone etnofolclorice variate, precum Bucovina, Ardeal, Oltenia, Muntenia.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!