Zi de foc la posturile Salvamont din țară, inclusiv în Dâmbovița. Cel mai mare număr de evenimente montane, într-o zi, de la începutul anului

22

Zi deosebit de grea pentru salvamontiștii din întreaga țară.

Cei 500 de salvamontiști aflați la datorie au intervenit la peste 120 de accidente montane produse pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și pe traseele turistice.

Sâmbătă a fost o adevărată zi de foc pentru salvamontiști solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane, cel mai mare, înregistrat zilnic, în acest început de an.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 125 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cele mai multe (15) s-au înregistrat în județul Brașov, 11 la Lupeni, 10 la Alba, câte 9 la Borșa, Gorj, Suceava, 8 la Sibiu, 7 la Caraș Severin Muntele Mic, 6 apeluri pentru Salvamont Voineasa și Bihor, 5 apeluri pentru Salvamont Maramures, câte 4 apeluri la Predeal și Prahova Bușteni, 3 la Neamț, câte 2 apeluri la Vatra Dornei, Azuga, Dâmbovița și Caraș Severin Semenic, câte un apel pentru Mureș, Salvamont Rodna, Harghita, Prahova, Bran, Cluj, Petroșani, Buzău, Suceava și Gorj.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 125 persoane, dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital si o persoana predate, din nefericire, la Institutul de Medicină Legală.

Potrivit Salvamont, s-au mai primit 63 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.

Ținând cont de afluxul mare de turiști la munte din aceasta perioadă, echipele Salvamont, singurele structuri abilitate legal să desfășoare activități de salvare a persoanelor accidentate în munți, își vor dimensiona corespunzător personalul operativ astfel încât sa intervină cu promptitudine la toate solicitările.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!