Zi cu emoții pentru Elena Udrea! Fostul ministrul va afla astăzi dacă va fi extrădată sau nu în România

4
Publicitate

Emoții mari pentru Elena Udrea! Fostul ministrul al Dezvoltării și Turismului ar putea afla, astăzi, dacă va fi sau nu extrădată din Bulgaria. Judecătorii din țara vecină ar putea stabili, la termenul de la ora 14.00, dacă acceptă sau nu recursul fostei politiciene.

Elena Udrea a declarat în fața judecătorilor bulgari că îi este teamă pentru viața ei, dacă va fi extrădată și încarcerată în România, transmițând că este o victimă a sistemului politic și că data trecută când a fost închisă a primit amenințată chiar cu moartea.

În prima instanță, magistrații au hotărât să fie extrădată, pentru a-și executa decizia definitivă dată de Înalta Curte de Casație și Justiție de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

La începutul lunii aprilie, fostul ministru a fugit din România, înainte ca Instanța supremă să confirme condamnarea de 6 ani de închisoare primită în acel dosar faimos. Atunci, Justiția din Bulgaria a decis ca Elena Udrea să fie arestată preventiv.

Elena Udrea a fost reținută în data de 7 aprilie de poliția de frontieră bulgară când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire internațională după ce ÎCCJ a condamnat-o la închisoare în dosarul  Gala Bute.

Dacă magistraţii bulgari vor decide definitiv că Elena Udrea poate fi extrădată, de aducerea ei în ţară se va ocupa Ministerul de Interne de la Bucureşti.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!