Zeci de proiecte din Dâmbovița, blocate de proiectul de rectificare bugetară. Dâmbovița nu primește nici un leu, ci trebuie să dea înapoi 3820 mii lei

Publicitate

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, îi propune patru teme premierului PNL Florin Cîțu, după ce, în proiectul rectificării bugetare, Dâmbovița apare cu rectificare negativă, adică nici nu primește nici un leu, ba chiar i se vor lua 3820 de mii lei!

Cum nu este prima oară în care proiectele județului nostru sunt pur și simplu neînsemnate și ocolite de guvern, șeful administrației județene îl întreabă public pe prim ministru la ce să renunțe județul: ”Având în vedere sumele pe care vreți să le alocați județului Dâmbovița, la ce să renunțăm?

Tăiați voi:

– extinderea și modernizarea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și achiziționarea unui angiograf;

– extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean;

– extinderea și dotarea ambulatoriului de specialitate a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște;

– studiile pentru Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște, ale orașelor Găești, Pucioasa și Fieni.

Sau poate vreți să tăiem din lucrările de la drumurile județene! Ce atâta siguranță în trafic pentru dâmbovițeni? Tăiem cofinanțarea pentru modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B?

Ori poate faceți tot posibilul să-i falimentați pe hotelierii din munte. Doar DJ714, drum județean distrus pe o porțiune de 250 de metri de viituri de aproape lună, costă dublu față de cât ați alocat pentru toate drumurile din județul nostru. Nu ați dat un leu pentru Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina”, a transmis Corneliu Ștefan.

Pe de altă parte, în condițiile în care  Consiliul Județean  Dâmbovița ar urma să primească zero lei, bugetele locale ale primăriilor din județ, cumulat, vor primi aproximativ 3 milioane lei, o sumă derizorie pentru nevoile lor.

”Ce facem cu primăriile pe care le veți falimenta cu legile voastre neroade? Pregătiți legi să asigurați diferențele de preț la materialele construcții la proiectele care au finanțare națională!

Ați auzit de Programul Operațional Regional?

Ce va face primăria Mătăsaru? Are două școli pe fonduri europene. La semnarea contractelor, investițiile se ridicau la 7 milioane de școală. Acum, prețurile aproape s-au dublat! De unde scoate primăria acești bani?

La Cobia la fel! Lucrările pentru extinderea și modernizarea școlii din satul Gherghițești au fost evaluate, la începutul proiectului, la aproximativ 7 milioane de lei. Acum au ajuns să coste peste 8,2 milioane de lei! Cobia are tot bugetul câteva sute de mii de lei.

La Moreni, firmele fug, deși au câștigat licitațiile pe diverse proiecte europene.

La Pucioasa, oraș campion pe regiune la numărul de proiecte pe fonduri europene, peste 200 de milioane de lei atrași, ajustările de preț, de peste 20.000.000 de lei, vor fi suportate de primărie. De unde bani?

Municipiul Târgoviște are proiecte cu finanțare europeană care depășesc cu mult 300.000.000 de lei. Acum, din cauza legilor strâmbe pe care vreți să le dați, primăria trebuie să asigure din bugetul municipiului peste 30.000.000 de lei”, a declarat președintele CJD.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!