Zeci de mii de amenzi și permise conducere suspendate în Ajun și în ziua de Crăciun! Trendul infracțiunilor, în scădere simțitoare

Publicitate

Zeci de mii de amenzi aplicate de polițiști, la nivel național, la debutul sărbătorilor de iarnă!

Astfel, aproximativ 13.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4 milioane de lei, au fost aplicate de poliţişti în Ajun şi în ziua de Crăciun.

”În Ajun şi în ziua de Crăciun, poliţiştii au intervenit la peste 6.200 de evenimente, pe parcursul celor două zile nefiind înregistrate, însă, situaţii de o gravitate majoră în planul ordinii publice. În urma activităţii de investigaţii, poliţiştii au prins în flagrant 237 de autori de infracţiuni şi 18 autori ai unor fapte penale în dosarele cu autor necunoscut.

Totodată, au fost depistate 25 de persoane care erau date în urmărire – 24 erau date la nivel internaţional, iar una la nivel naţional. Au fost aplicate aproximativ 13.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 4 milioane de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 200.000 de lei”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

În aceste două zile – Ajun și Crăciun – au fost reţinute 522 de permise de conducere şi 142 de certificate de înmatriculare.

Din fericire, numărul de accidente de circulaţie grave înregistrate în perioada mini-vacanţei de Crăciun este în scădere faţă de anii trecuţi. Astfel, numărul de accidente grave a scăzut faţă de 2018 cu 44%, iar faţă de 2019 cu 53%. În ceea ce priveşte infracţiunile comise cu violenţă, şi ne referim aici la omor, tentativă de omor sau tâlhărie, se continuă trendul descendent al ultimilor ani. Faţă de anul 2018 se înregistrează o scădere cu 38%, iar faţă de anul 2019 cu 33%, a mai arătat Monica Dajbog.

Trendul descendent a continuat și a doua zi de Crăciun, fiind sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de acceaşi perioadă din anul trecut, nefiind înregistrate evenimente deosebit de grave.

Conform MAI, sâmbătă, au fost prinşi în flagrant 109 autori de infracţiuni, care au săvârşit 112 fapte penale şi au fost depistate 9 persoane urmărite naţional sau international, iar în urma acţiunilor desfăşurate, în data de 26 decembrie, au fost reţinute 247 de permise de conducere şi 57 de certificate de înmatriculare.

În minivacanţa de Crăciun, conducerea MAI a dispus ca, în fiecare zi, să fie mobilizaţi, peste 25.000 de angajaţi, cu 4.000 mai mulţi decât anul trecut, care să aibă în atenţie atât siguranţa cetăţenilor, cât şi verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară, România fiind în stare de alertă din cauza pandemiei de COVID-19.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!