Week-end de foc pentru salvamontiștii din Prahova! Au intervenit pentru recuperarea mai multor turiști accidentați pe traseele din Bucegi

Publicitate

Week-end-ul trecut a fost unul de foc pentru salvamontiștii din Bușteni și Prahova. Aceștia au intervenit pentru recuperarea unor turiști de pe munte, care au avut parte de peripeții neplăcute.

Salvamontiștii au intervenit duminică pentru salvarea unui tânăr în vârstă de 23 de ani care a căzut într-o prăpastie din zona Valea Seacă a Crucii și a suferit multiple traumatisme. Cum nu-și putea mișca picioarele și fiind suspect și de un traumatism la coloană, salvatorii au chemat un elicopter SMURD pentru ca turistul să fie transportat la un spital din București, pentru îngrijiri și investigații medicale. Bărbatul se afla singur pe munte.

De asemenea, sâmbătă seara, doi bărbați s-au accidentat în timpul parcurgerii unor trasee din Bucegi. La fel și pentru recuperarea acestora a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor. Potrivit Salvamont Bușteni, una dintre acțiunile de sâmbătă după-amiază a avut loc pe Brâna Caraimanului, unde un bărbat a alunecat și a suferit o luxație de genunchi. Victima a primit îngrijiri medicale și a fost transportată la Piatra Arsă.

Un alt bărbat, de 41 de ani, care se întorcea de la Cascada Urlătoarea, a căzut de pe un trunchi de copac și a suferit o dublă fractură la tibie și peroneu. Pentru că victima avea dureri mari, salvamontiștii au acordat o atenție deosebită imobilizării membrului inferior și a transportului cu targa. Potrivit Salvamont Bușteni, bărbatul a fost coborât cu bine și predat unui echipaj SMURD.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!