Vulcana Pandele: Doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuiți de furt calificat

Publicitate

Doi dâmbovițeni au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuiți de furt calificat. În perioada aprilie – mai, cei doi ar fi pătruns într-o societate comercială și două locuințe, din Vulcana Pandele, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

“Astăzi, 10 mai, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Șotânga, Vulcana Pandele, Glodeni și Doicești, la persoane bănuite de furt calificat, faptă prevăzută de art. 229 din Codul Penal.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au indisponibilizat mai multe unelte electrice, telefoane mobile, motoferăstraie și obiecte contondente.

De asemenea, la domiciliul unui dintre bănuiți, polițiștii au descoperit un pistol cu aer comprimat cu încărcător și muniție aferentă, fiind întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, conform art. 342 din Codul Penal.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada aprilie-mai a.c., bănuiții ar fi pătruns într-o societate comercială și în două locuințe din localitatea Vulcana Pandele, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

În urma activităților de cercetare penală, doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de mâine, 11 mai, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!