Vremea în următoarele două săptămâni: Când va ninge și unde

Publicitate

Jumătatea lunii noiembrie, deși practic anunță începutul iernii, va fi totuși capricioasă din punct de vedere meteorologic, însă nu foarte rece așa cum ne-am fi așteptat.
Prognoza meteo indică o vreme mult mai caldă decât în mod normal, așa cum de altfel a și debutat actuala săptămână, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 18 grade, apoi se va răci accentuat, iar în zilele de 17 și de 18 noiembrie maximele vor atinge, în medie, doar 7 grade.

În Dâmbovița, în intervalul 19 – 21 noiembrie, vremea se va încălzi ușor până la o medie a maximelor termice de 10 …11 grade, iar între 22 și 26 noiembrie vor fi maxime de 7…9 grade. Minimele vor scădea treptat, de la o medie de 7…8 grade la începutul intervalului, până la 1 grad, în ultimele zile.
Probabilitatea mai mare de apariție a ploilor, slabe, va fi în zilele de 16 și de 17 noiembrie și după data de 20 noiembrie.
La munte, atât temperaturile maxime, cât și cele minime, vor fi în scădere. Media maximelor va coborî de la 8…9 grade, zilele acestea, până la 0…1 grad în săptămâna următoare, iar a minimelor de la 1…2 grade, până la -5…-4 grade.
Trecător vor fi precipitații slabe aproape în fiecare zi, inițial predominant sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviță și ninsoare (săptămâna viitoare).
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!