Vremea se schimbă radical în mare parte din țară! Va fi un weekend cu lapoviță și ninsoare!

Publicitate

Vremea se va schimba radical în acest weekend, după câteva zile însorite și călduroase. Temperaturile vor scădea semnificativ, în special în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică. De asemenea, există șansa ca în acest interval de timp să avem parte de precipitații sub formă de lapoviță sau chiar ninsoare atât în zonele montane, cât și în Banat, în Transilvania, în Moldova, a anunțat Mirela Polifronie, meteorolog ANM, potrivit dcnews.ro.

”Ne așteptăm la cantități de precipitații, mai ales în zonele de munte, în interval de aproximativ 72 de ore și de 70 de litri, iar în restul teritoriului, tot cumulat, undeva la 40 de litri” a precizat meteorologul ANM. Precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie până undeva spre seara zilei de sâmbătă, iar de sâmbătă spre duminică și-n prima parte a zilei de duminică vorbim de precipitații sub formă de ninsoare” a spus meteorologul.

Totodată, ANM a emis o informare meteo, valabilă până sâmbătă, la ora 21:00, de ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică, scrie dcnews.ro.

”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

Începând de sâmbătă, vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică, în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.” anunță ANM.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!