Vremea se schimbă radical! Atenționare Cod galben de ninsori și viscol. Este vizată și partea de nord a județului Dâmbovița

Publicitate

Vremea se schimbă din nou radical! Meteorologii au transmis un Cod galben de ninsori și viscol. Acesta intră în vigoare în această noapte, la ora 23.00, și expiră miercuri, 7 aprilie, la ora 18.00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpnsificări cu viteze de 50 -60 km/h.

La altitudini de peste 1 500 m, vor fi rafale de peste 80-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m. Codul galben de  ninsori și viscol vizează și partea nordică a județului Dâmbovița.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare care intră  în vigoare în această seară, la ora 21.00 și expiră, joi 8 aprilie, la ora 10.00.

Au fost semnalate precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului și o vreme deosebit de rece. Această avertizare vizează și zona de nord a județului Dâmbovița.

Începând din noaptea de marți spre miercuri, în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte, conform meteorologilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!