Vremea se răcește accentuat. Cod portocaliu în Dâmbovița de ploi abundente

Din această noapte, de la ora 23, vremea se va răci considerabil în toată țara! Meteorogolii au emis două coduri, galben și portocaliu, valabile în toată țara.

Astfel, în intervalul de valabilitate: 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 06:00, va fi în vigoare un cod galben.

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.   Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă – în regiunile vestice, sâmbătă – în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Totodată, pentru intervalul 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00, este valabil un cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuate.

Astfel, în zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!