Vreme deosebit de rece de Ziua Națională. Județe din sud-estul țării, sub Cod galben de ninsori

Publicitate

Iarna  2020 pare că își va intra în drepturi în special în sud-estul țării, exact din prima zi calendaristică.

Meteorologii au emis o informare cu intervalul de valabilitate: 30 noiembrie, ora 23:00 – 1 decembrie, ora 12:00, având ca zonă afectată Dobrogea, unde sunt așteptate ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului.

Pentru restul teritoriului, specialiștii anunță o vreme deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților, când vor predomina temperaturile negative.

Pe de altă parte, până în seara aceasta, la ora 23, este în vigoare un cod galben de ninsori moderate cantitativ și depunere de strat de zăpadă în estul și sud-estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei. Aici cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze în general de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Pe arii restrânse, ninsori slabe, vor fi și în sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!