Vouchere pentru copiii care se legitimează la un club sportiv

Publicitate

Guvernul acordă vouchere  în valoare de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptată, joi, de Guvern, a anunțat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Executivul a adoptat acordarea acestui sprijin financiar pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

“Este o măsură, o intervenție de urgență a Guvernului, în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii în țară să practice spot în regim controlat, într-un regim organizat, tocmai pentru există această nevoie la nivelul cluburilor și entităților sportive din România, în primul și în primul rând, pentru a forma viitoare generație de sportivi.

Și spunem lucrul acesta pentru că, din păcate, cifra lor, în acest moment, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat și organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc, și anume, o comparație, de exemplu, cu numărul seniorilor este de favorabilă.

Deci, avem mai puțini copii, care, practic, ar trebui să asigure o nevoie mult mai mare sportului românesc mâine. Cu cât avem mai mulți copii înregimentați în entități sportive, cu atât viitorul sportului românesc poate fi asigurat”, a precizat Ionuț Stroe, ministrul Sportului și Tineretului.

Tot în programul prezentat apare și “construirea/modernizarea unui număr de 100 de terenuri multifuncționale și anexe pentru handbal, baschet, volei și tenis cu dimensiuni standardizate”. De asemenea, sunt prevăzute, “lucrări de modernizare și dotarea cu echipament specifice pentru palatele și cluburile elevilor și copiilor, cluburile sportive școlare, în valoare de 97 milioane de lei”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!