Vouchere de 50 de euro pentru pensionarii cu venituri sub 1.500 de lei! Ce alimente se vor putea achiziționa cu tichetele

5
Publicitate

Persoanele vulnerabile vor primi vouchere în valoare de 50 de euro începând din luna iunie. Acestea se vor distribui prin poștă tuturor pensionarilor care au venituri mai mici de 1.500 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrului Muncii Marius Budăi:

„Nu există, încă, un acord de finanţare a acestor vouchere, dar există un acord verbal prealabil. Au fost discuţii cu Comisia Europeană, (…) urmează ca noul ministru al Fondurilor Europene să parafeze ceea ce s-a discutat până acum. Cred că vom fi în situaţia în care prima tură de vouchere se va finanţa de la bugetul de stat şi vom recupera ulterior banii.

Am solicitat coaliţiei politice să introducem aici şi familia monoparentală, care a fost lăsată deoparte mult timp.

Nu am uitat nici persoanele cu dizabilităţi şi copiii care încasează burse sociale. Măsurile trebuiau îndreptate şi spre mediul de afaceri”, a spus ministrul, potrivit ziarulunirea.ro.

Aceste vouchere vor putea fi folosite pentru a cumpăra alimente de bază, esențiale, precum pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui şi ouă, însă această listă poate fi modificată în timp în cadrul proiectului, mai spune ministrul muncii. Acesta spune că măsurile vin ca sprijin în contextul în care criza economică este puternic amplificată de evenimentele din Ucraina, asta după doi ani de pandemie în care mediul de afaceri a fost puternic afectat.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!