Vot la birt într-o comună din Botoșani! Autoritățile au amenajat o secție de votare într-un bar

Publicitate

În județul Botoșani, se votează și la birt! Autoritățile locale din comuna Vârfu Câmpului au fost nevoite din lipsă de spațiu, să amenajeze o secție de votare într-o cârciumă, în localitatea Lunca. Astfel, locuitorii arondați secției de votare 406 merg, astăzi, să pună ștampila în cabinetele de vot din bar.

Peste 500 de cetățeni cu drept de vot sunt arondați acestei secții. Decizia a fost luată de autoritățile locale deoarece școala din localitate este în reabilitare și nu a fost identificat un alt loc care să corespundă în vederea amenajării secției.

Reprezentanții Autorității Electorale Permanente și ai Instituției Prefectului au verificat locația și și-au dat acceptul pentru folosirea acesteia ca secție de votare.

Până să-și dea acceptul pentru această locație, autoritățile locale mai luase în calcul și altă variantă de amenajare a secției din Lunca: casa în care se organizează praznicele. Cum aceasta se afla în cimitirul din sat și se afla la marginea localității, această variantă a picat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!