Vot favorabil pentru noul stadion de la Târgoviște! Alexandru Oprea: “Noua arenă ar putea fi construită anul viitor cel mai devreme”

Publicitate

Proiectul de construcție al unui nou stadion la Târgoviște a trecut de faza de prefezabilitate săptămâna trecută, după ce a fost analizat într-o ședință a Consiliului Tehnico – Economic (CTE), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Următoarea etapă cu privire la moderna arenă, care va fi construită în zona Gării, va fi studiul de fezabilitate. Pentru a se trece la noua fază investiția va fi analizată de către Ministerul Finanțelor Publice, iar apoi CNI SA va propune realizarea documentației economice. Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, e încrezător că noul stadion va putea fi construit anul viitor. “Săptămâna trecută a avut loc CTE-ul ministerului, unde s-a dat un vot favorabil. În continuare așteptăm un aviz de la Ministerul Finanțelor Publice, iar apoi un CTE interministerial, după care trecerea la următoarea fază, care înseamnă pe scurt realizarea studiului de fezabilitate. Estimez că stadionul ar putea fi construit anul viitor cel mai devreme. Spun acest lucru pentru că după studiul de fezabilitate urmează un proiect tehnic, licitații și adjudecări. Dacă se obține promovarea în Liga I, Chindia are dreptul de a evolua pe teren propriu un sezon”, ne-a precizat Alexandru Oprea. Noul stadion târgoviștean va avea o capacitate de 15 000 de locuri, iar costurile totale s-ar ridica în jurul sumei 29, 3 milioane de euro.

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!