Volei | Stop joc în Challenge Cup! CSM Târgoviște, eliminată de Olympiacos Pireu în optimile de finală

Publicitate

Ionuț Parghel
Parcursul european a luat sfârșit pentru CSM Târgoviște. Aseară, pe teren propriu, în fața a 1 500 de spectatori, echipa dâmbovițeană a spus adio cupelor europene, fiind eliminată de Oympiacos Pireu, în faza optimilor de finală a Challenge Cup. Formația elenă și-a arătat adevărata valoare în manșa retur a duelului și a depășit trupa lui Guillermo Naranjo, cu scorul de 3-1. Târgoviștencele nu au avut puterea de a-și păstra avantajul acumulat la Pireu (3-2),  iar la finalul celui de-al doilea joc, acestea s-au recunoscut eliminate din competiție de campioana Greciei.

Chiar dacă au fost susținute exemplar din tribune, evoluțiile unor jucătoare din angrenajul târgoviștean a lăsat de dorit, iar acest lucru a costat enorm CSM-ul. Erorile neforțate ale Anei Otasevic, Erin Fairs sau Danielle Smith au dus echipa dâmbovițeană să fie o pradă ușoară pentru formația lui Branko Kovacevic. Cum spiritul de luptă s-a evidențiat la dâmbovițence doar în seturile doi și patru era foarte greu de a se merge mai departe. Dacă setul al doilea a fost câștigat (25-16), în cel de-al patrulea s-a pierdut la mare luptă cu 22-25. În schimb, în prima manșă și a treia, Olympiacos a câștigat lejer, cu 25-17 și 25-21. La capătul unui joc în care CSM ar fi putut mai mult, rămâne o necunoscută de ce staff-ul tehnic nu a apelat mai mult la serviciile polonezei Sylviei Wojcieska, jucătoare care a pus foarte mult în mișcare jocul CSM-ului după intrarea sa pe teren. Așadar, CSM a încheiat aventura europeană în faza optimilor de finală ale Challenge, în fața unui public excepțional, în care galeria condusă de Marinică Macaran s-a comportat la înălțime, dar și cu lacrimile căpitanalui Millagros Collar vărsate în timpul conferinței de presă de la finalul meciului, din cauza pierderii jocului și ratării calificării în sferturile întrecerii continentale.

CSM Târgoviște – Olympiacos Pireu  1-3 (17-25, 25-16, 21-25, 22-25)

CSM: L. Durr, V. Hroncekova (6), D. Smith, E. Fairs (16), D. Calotă (5), A. Trică (16), A. Otasevic (1), M. Collar (18), R. Marciu (1), S. Wojcieska (3), L. Sousa-Ziegler, A. Roșca. Antrenor: Guillermo Naranjo.

Oympiacos: A. Giota (5), A. Konstantinidou, S. Niemer (9), J. Poll (22), G. Lamprousi (10), E. Milentigievits, K. Vlachaki (1), A. Konomi, K. Papadopoulou, E Kokkinaki, S. Christodoulou (6), S. Hippe (20). Antrenor: Branko Kovacevic.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!