Volei feminin. CSM Târgoviște are un nou antrenor! A bătut palma cu unul dintre cei mai valoroși tehnicieni din lume

Publicitate

Echipa de volei feminin CSM Târgoviște are de astăzi un nou antrenor principal, după demiterea sârbului Dragan Nesic. Noul tehnician al formației dâmbovițene a devenit italianul Giovanni Caprara, un nume de referință în voleiul feminin european. Antrenorul în vârstă de 58 de ani a semnat cu CSM un contract valabil până la finalul sezonului. Mai mult decât sigur, obiectivul pe care îl are de îndeplinit la Târgoviște va fi cucerirea titlului național.

După preluarea bănci tehnice a Clubului Sportiv Municipal, Caprara devine cel mai titrat antrenor care a luat loc pe banca tehnică a unei echipe din Divizia A1. Italianul este unul dintre cei mai valoroși antrenori din lume și are o carte de vizită fabuloasă. Acesta a antrenat echipe naționale precum Olanda, Azerbaidjan, Grecia și Rusia, iar cu ultima a cucerit Campionatul Mondial. La nivel de club, italianul le-a pregătit pe Foppapedretti Bergamo, Despar Perugia, Asyztel Volley Novara, Pomi Casalmaggiore, Bizonte Firenze (toate din Italia) și Eczacibasi Istanbul (Turcia).

Cu formația din Turcia, acesta a cucerit Liga Campionilor, dar și Liga Campionilor. Impresionatul CV al tehnicianul din Peninsulă cuprinde următoarele performanțe: 1 titlu de campion mondial cu naționala de volei feminin a Rusiei (2006), 2 medalii de bronz la Campionatul European de volei feminin, 4 trofee Champions League (1999, 2000, 2005, 2015), 1 trofeu CEV Cup, 1 trofeu de campion mondial al cluburilor, 4 titluri de campion al Italiei, 3 cupe ale Italiei, 5 Supercupe ale Italiei și un 1 titlu de campion al Turciei.

La sfârșitul acestei săptămâni, CSM Târgoviște va evolua împotriva Științei Bacău (sâmbătă) și Rapid București (duminică), în cadrul unui turneu găzduit de orașul Bacău.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!