Volei feminin. CSM Târgoviște, la ultimul meci din cadrul sezonului regulat al Diviziei A1. Disputa cu FC Argeș Pitești vine pentru dâmbovițence după o înfrângere nedreaptă suferită cu campioana României

Publicitate

Ionuț Parghel  

Echipa de volei a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște va încheia în această după-amiază meciurile din cadrul stagiunii regulate a Diviziei A1. De la ora 17.00, pe teren propriu, CSM înfruntă pe FC Argeș, într-un meci în care cuvântul de ordine va fi victoria.

Târgoviștencele își doresc toate cele trei puncte pentru a răzbuna eșecul la limită și pe nedrept suferit, la mijlocul săptămânii, în fața campioanei României, CS Volei Alba Blaj. Miercuri, în deplasare, CSM a pierdut cu 2-3 duelul cu campioana en-titre, în urma unei erori de arbitraj.

La 2-1  la seturi și 23-22 în manșa a patra pentru CSM Târgoviște, moment în care, la o minge ce a lovit tija fileului, arbitrii au acordat punct gazdelor. După acest punct pierdut, evoluția scorului a luat o nouă turnură, iar la finalul întâlnirii, Alba Blaj a devenit învingătoare.

La o zi distanță de joc, city managerul orașului Târgoviște, Gabriel Boriga, a transmis pe pagina sa de Facebook că a fost viciere de rezultat.

“Dovada indubitabilă a vicierii rezultatului final al meciului de volei Alba Blaj – CSM Târgoviște. Câteva precizări necesare și pertinente:

1.Faza s-a petrecut la scorul de 2-1 la seturi și 23-22 în setul al patrulea în favoarea echipei CSM Târgoviște;

2.Se vede foarte clar cum mingea atacată de jucătoarea echipei din Târgoviște lovește brațul sportivei din Blaj și apoi tija. Decizie indubitabilă “punct pentru Târgoviște”!!! Decizia arbitrului: “Punct pentru Blaj”. Astfel, în locul scorului corect de 24-22 pentru Târgoviște, cu două mingi de meci, acesta a devenit 23-23. Setul se încheie cu 28-26 pentru Blaj în condițiile în care dacă această imixțiune nu se producea, Târgoviște câștiga setul cu 25-23, partida cu 3-1 și toate cele trei puncte .

3.Prima reacție a arbitrului, aflat la aproximativ 40 cm. de fază a fost să acorde punctual echipei CSM Targoviste. Se vede foarte clar pe filmare . “Ceva” i-a “scurcircuitat” acestuia logica și rațiunea și a acordat punctul, profund incorect și nedemn formației gazdă.

4.Absolut “întamplător”, același arbitru care s-a acoperit de glorie în acest meci, a fost delegat de FRV la toate meciurile importante susținute de Alba Blaj pe teren propriu în acest sezon, respectiv cu Știința Bacău, Dinamo București și CSM Târgoviște;

5.În încheiere, pentru a preîntampina eventuale ieșiri în decor ale unor susținători ai echipei din Blaj vreau să clarific faptul ca această postare nu are nici cea mai mica legătură cu clubul din Blaj, cu echipa campioană a României sau cu staff-ul acesteia. Sunt oameni pe care ii respect ăi îi prețuiesc. Dar toată lumea trebuie să știe care a fost adevărul acelui meci și de ce rezultatul a fost viciat profund”.

Înaintea ultimului meci din cadrul sezonului regulat CSM Târgoviște se află pe locul 3, cu 44 de puncte obținute. În meciul tur, rezultatul dintre Târgoviște și Pitești a fost 3-2. Obiectivul formației târgoviștene în acest sezon este clasarea pe podium.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!