Volei feminin. Antrenorul italian Giovanni Caprara și-a prelungit contractul cu CSM Târgoviște pentru încă un sezon

Publicitate

Antrenorul italian Giovanni Caprara și-a prelungit cu încă un sezon contractul cu campioana României la volei feminin, CSM Târgoviște, informează site-ul clubului dâmbovițean.

“CSM Târgoviște și Giovanni Caprara, împreună pentru încă un sezon. Conducerea CSM Târgoviște și antrenorul italian au ajuns la un acord în privința continuării colaborării începute în primăvara acestui an.

Antrenorul care a adus Târgoviștei primul titlu de campioană a României la volei feminin și-a dat acordul pentru a-și continua activitatea în vechea Cetate de Scaun.

În viitorul sezon competițional, sub comanda tehnicianului din Italia vor ajunge cele mai promițătoare voleibaliste din România, dar nu numai”, se arată într-un comunicat apărut pe site-ul clubului târgoviștean.

Italianul Giovanni Caprara este unul cei mai titrați antrenori străini care se află la conducerea tehnică a unei echipe de volei din România.

Tehnicianul italian a ajuns pe banca tehnică a echipei târgoviștene în acest an, la începutul lunii martie. Cu reputatul antrenor la cârmă, CSM Târgoviște a reușit, luna trecută, să devină campioană  a României.

Italianul este unul dintre cei mai valoroși antrenori din lume și are o carte de vizită fabuloasă. Acesta a antrenat echipe naționale precum Olanda, Azerbaidjan, Grecia și Rusia, iar cu ultima a cucerit Campionatul Mondial. La nivel de club, italianul le-a pregătit pe Foppapedretti Bergamo, Despar Perugia, Asyztel Volley Novara, Pomi Casalmaggiore, Bizonte Firenze (toate din Italia) și Eczacibasi Istanbul (Turcia).

Cu formația din Turcia, acesta a cucerit Liga Campionilor, dar și Liga Campionilor. Impresionatul CV al tehnicianul din Peninsulă cuprinde următoarele performanțe: 1 titlu de campion mondial cu naționala de volei feminin a Rusiei (2006), 2 medalii de bronz la Campionatul European de volei feminin, 4 trofee Champions League (1999, 2000, 2005, 2015), 1 trofeu CEV Cup, 1 trofeu de campion mondial al cluburilor, 4 titluri de campion al Italiei, 3 cupe ale Italiei, 5 Supercupe ale Italiei,  un titlu de campion al Turciei și un titlu de campion al României.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!