Vladimir Putin extinde amenințările! Rusia a avertizat Suedia și Finlanda cu “repercusiuni militare grave” dacă încearcă să adere la NATO

Publicitate

Vladimir Putin este tot mai amenințător! Rusia a avertizat, vineri, Finlanda și Suedia cu privire la “repercursiuni militare și politice grave” dacă se alătură NATO, în contextul războiului din Ucraina, a informat hotnews.ro.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe a declarat că aderarea celor două țări la  NATO ar putea avea consecințe nefaste. Comentariile Mariei Zaharova au venit după ce premierul finlandez Sanna Marin a declarat după invazia Rusiei în Ucraina că dezbaterea din țara sa privind aderarea la NATO se va schimba din cauza acțiunilor Rusiei.

Întrebată vineri despre acest lucru, Zaharova a răspuns, de asemenea, că „politica guvernului finlandez de nealiniere militară este un factor important în asigurarea securității și stabilității în nordul Europei”.

Mesajul ei a fost transmis și pe Twitter de ministerul rus de externe.

„În același timp, nu putem să nu remarcăm eforturile NATO și ale celorlalte state membre ale acestei alianțe de a implica Finlanda și Suedia (care la rândul ei nu face parte din NATO – n.r.) în această alianță”, a mai spus Zaharova.

Ea a mai spus că „intensitatea interacțiunilor practice dintre Helsinki și Stockholm și NATO nu este nimic nou”.

Maria Zaharova este unul dintre oficialii ruși de pe noua listă de sancțiuni a Uniunii Europene, fiind considerată unul dintre „propagandiștii” Kremlinului, a mai scris hotnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!