Vladimir Putin a adoptat măsuri-șoc pentru salvarea economiei! Acesta a impus limită pentru scoaterea valutei din țară!

Publicitate

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat marți un decret prin care se interzice scoaterea din țară a valutei cu o valoare de peste 10 000 de dolari, începând cu 2 martie. Prin acest decret el vrea să protejeze stabilitatea financiară a Rusiei, scrie realitatea.net.

Astfel, președintele a interzis exportul de numerar străin în valoare de peste 10 mii de dolari SUA din Rusia. Tot din 2 martie a fost instituită o procedură specială pentru tranzacțiile referitoare la acțiuni și imobile cu persoane străine din țări neprietenoase.

Președintele Putin a ordonat implementarea unor măsuri-șoc astfel încât rubla să facă față sancțiunilor economice impuse de Occident. Rubla s-a depreciat la niveluri istorice în fața dolarului american și a euro în urma sancțiunilor, scrie sursa citată. De asemenea, exportatorii ruşi vor trebui să convertească în ruble 80% din veniturile lor în valută obţinute de la 1 ianuarie şi să continue să menţină un nivel de 80% al lichidităţilor în ruble în viitor, potrivit realitatea.net.

Acest lucru se întâmplă după ce SUA și ţările din Uniunea Europeană şi alte state au anunțat că vor exclude unele bănci ruse din sistemul internaţional de plăţi bancare SWIFT şi orice tranzacţie cu Banca Centrală a Rusiei.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!