Viziune nouă la Ministerul Transporturilor. Protocolul semnat astăzi între Dâmbovița și CNAIR, al doilea din această săptămână

Publicitate

CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Dâmbovița au semnat astăzi, la Ministerul Transporturilor, protocoale de colaborare pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate destinate variantelor ocolitoare ale orașelor  Fieni și Pucioasa și inelul 2 de centură pentru municipiului Târgoviște.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent la semnarea protocoalelor de către președintele CJD, Corneliu Ștefan, și directorul CNAIR, a declarat că astfel continuă procesul de descentralizare a proiectelor de infrastructură rutieră.

”Protocolul semnat astăzi se înscrie în strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere conform Planului Investițional.  Etapa de proiectare este finanțată din POIM 2014-2020 (n.n. fonduri europene), iar proiectarea și execuția lucrărilor vor fi finanțate prin Programul Operațional de Transport 2021-2027.

Abordarea privind cele două Variante de ocolire Fieni – Pucioasa și Târgoviște reprezintă un alt exemplu de bună practică pentru implementarea proiectelor de infrastructură rutieră împreună cu autoritățile locale”, a transmis astăzi ministrul Transporturilor.

Conform protocolului, Consiliul Județean Dambovița urmează să deruleze procedurile de atribuire a contractelor, iar CNAIR va acorda asistență tehnică. După finalizarea acestei etape vor fi lansate în licitație contractele pentru proiectare și execuție.

Acesta este al doilea protocol de colaborare încheiat în această săptămână, după ce miercuri a fost semnat un protocol între CNAIR și Primăria Miercurea Ciuc pentru construirea variantei ocolitoare a orașului.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!