Viziune de căpitan! Georgian Honciu este tranșant în privinţa visului de promovare al Chindiei Târgoviște. “Pentru a emite pretenții trebuie să ne întărim”

Publicitate

Ionuț Parghel

Sezonul 2017-2018 al Ligii a 2-a se afișează ca fiind unul bun pentru Chindia Târgoviște. Echipa dâmbovițeană a încheiat stagiunea de toamnă pe locul 3, poziție ce duce la barajul de promovare. Cum drumul Ligii I nu mai pare imposibil la capătul a 21 de etape disputate, roș-albaștrii speră să continue parcursul pozitiv și în a doua parte a campionatului, astfel încât la final să obțină mult visata promovare.

Ca și în sezonul de toamnă, Chindia se va lupta în retur pentru urcarea în elita fotbalului românesc cu Dunărea Călărași și AFC Hermannstadt, primele două clasate ale eșalonului secund. Cu 42 de puncte acumulate, echipa târgovișteană se află de liderul călăreșean la o distanță de șapte puncte, iar de a doua clasată la șase puncte. Roș-albaștrii sunt conștienți că pentru a se bate de la egal la egal cu Călărași și Hermannstadt, formația târgovișteană trebuie să se întărească substanțial în această iarnă. Căpitanul Georgian Honciu (28 ani) consideră că sezonul de primăvară va fi infernal pentru Chindia, dacă pe “Eugen Popescu” nu se vor face câteva transferuri valoroase. “A doua parte a campionatului va fi foarte grea pentru noi deoarece majoritatea echipelor din plutonul fruntaș s-a întărit. Pentru a emite și noi pretenții trebuie să ne întărim. Dacă nu vom face acest lucru nu putem vorbi de promovare. Deocamdată, pentru noi locul 3 e bun. Singurul lucru care nemulțumește într-un fel e diferența de puncte care ne desparte de primele două clasate. Dar, pentru ce condiții sunt la noi, cred că e maximum ce am putut obține. E foarte greu să ne gândim la promovare, chiar dacă ne aflăm pe locul 3”, ne-a declarat mijlocașul formației târgoviștene.

Căpitan cu “lipici” la gol

Georgian Honciu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Chindiei în sezonul de toamnă. Căpitanul de pe “Eugen Popescu” a devenit unul dintre marcatorii principali ai echipei, bifând majoritatea meciurilor din campionat. Într-un top al golgheterilor de lângă Turn, Honciu se află pe primul loc la acest capitol, dar la egalitate cu Cherchez, unde ambii și-au trecut în cont câte nouă reușite. Mijlocașul-golgheter al Chindiei își dorește pentru a doua parte a sezonului promovarea în Liga I, evoluții la fel de bune ca în tur și să fie sănătos. “În sezonul de primăvară îmi doresc promovarea, chiar dacă va fi foarte greu de obținut. De asemenea, vreau să fiu sănătos și să am parte de evoluții bune meci de meci. Mă bucur că am devenit unul dintre golgheterii echipei. Nu mă așteptam să marchez atât. Și sezoanele trecute am marcat, dar niciodată nu am reușit să termin turul cu un total de nouă goluri. E o noutate și pentru mine! Am realizat acest lucru pentru că am apărut în repetate rânduri la finalizare. Cred, că să sunt singurul mijlocaș din Liga a 2-a care a marcat atâtea goluri în tur” ne-a transmis “decarul” Chindiei, care ar fi primit mai multe oferte interesante în ultima parte a anului trecut. Honciu a bifat în sezonul de toamnă 17 meciuri în campionat pentru Chindia. Alte echipe pe la care a mai trecut în carieră au fost CS Mioveni, Fortuna Câmpina și Petrolul Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!