Vizită a președintelui CJD în nordul județului, afectat de o furtună violentă. 200 de metri din DJ714, zona Cheile Tătarului, au fost distruși de ploile puternice

Publicitate

Nordul județului nostru a fost afectat, noaptea trecută, de o furtună violentă, care a creat pagube însemnate!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de specialiști, a efectuat astăzi o vizită la munte, pentru a vedea care este situația și pentru a găsi cele mai bune soluții.

După o analiză a pagubelor, aproximativ 200 de metri din DJ714, la intrarea în Cheile Tătarului, au fost distruși de ploile puternice din cursul nopții trecute, iar șeful administrației județene anunță că ”drumul va fi închis până la refacerea porțiunii afectate.  În acest sens, la Cabana Bolboci, dar și la intrarea pe drumul dinspre Peștera spre Cheile Tătarului, vor fi montate indicatoare care vor anunța acest lucru”, a precizat președintele CJD, iar accesul către zona Platoul Padina se va face pe varianta asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci.

”În ceea ce privește turiștii aflați acum în munte, aceștia sunt în deplină siguranță.  A fost găsită și ruta pe care pot merge spre casă.

Vă asigur că vom reface drumul în cel mai scurt timp, astfel încât zona montană să fie accesibilă pe toate rutele existente.  În acest sens, am convocat, pentru această după-amiază, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Vă voi ține la curent cu ceea ce se întâmplă în munte!”, a precizat Corneliu Ștefan.

Totodată, autoritățile susțin că nu sunt motive deocamdată ca Festivalul Peștera – Padina, programat în acest week-end, să nu aibă loc.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta până mâine la prânz, la fel ca și pericolul de inundații.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!