Vitezomanii din Dâmboviţa au rămas fără permis

Publicitate

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

În perioada 28-30 iunie  a.c., polițiștii rutieri din Dâmbovița au acționat pe raza județului pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație, în special a celor generate de nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost folosite zilnic echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat trei infracțiuni la regimul rutier, au verificat 518 autovehicule și au aplicat 331 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, 19 șoferi au fost sancționați pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, împotriva lor fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Informaţii de background

În perioada ianuarie-mai 2019, pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate 8 accidente rutiere grave ce au avut ca principală cauză nerespectarea regimului legal de viteză.

Acestea au fost soldate cu decesul a 3 persoane, rănirea gravă a 8 persoane și vătămarea corporală ușoară altor 2.

Totodată, au fost înregistrate alte 29 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora 37 de persoane au fost rănite ușor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!