Viscol puternic în Bucegi! Circulația pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, a fost suspendată

Publicitate

Circulația rutieră pe DJ 713, din zona montană înaltă a județului Dâmbovița, a fost închisă, vineri după-amiază, din cauza viscolului puternic și a căderilor abundente de zăpadă. Este vorba, mai exact, de sectorul de drum dintre Cabana Dichiu și intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă.

„Având în vedere că, în zona montană înaltă a județului Dâmbovița, condițiile meteorologice sunt nefavorabile, în sensul că se înregistrează viscol puternic și căderi abundente de zăpadă, Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție  drum de acces Cabana Piatra Arsă.

Potrivit atenționărilor Administrației Naționale de Meteorologie, de cod portocaliu, ninsori abundente și viscol în zona montană a județului Dâmbovița, recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, au transmis autoritățile județene.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!